Cesta za tebou za osmdesát dní - Dyer, K. C (7lásky, 2021)
Netradiční milostná romance využívá půdorysu románu Julese Vernea Cesta kolem světa za 80 dní. Romy pracuje v knihkupectví svého strýce. Když se v obchodě zjeví nový domácí s potměšilým synovcem, Romyin poklidný život se začne hroutit. Vyhnout se výpovědi znamená přistoupit na trojnásobné nájemné, a to si strýc nemůže dovolit. Jediné řešení je, že Romy získá dobře placenou práci. Uchází se o místo v exkluzivní cestovní kanceláři, která organizuje zájezdy na základě literárních příběhů. Romy připadne úkol připravit itinerář výpravy podle verneovky Cesta kolem světa za 80 dní. Cestu musí osobně absolvovat podle původní trasy a nesmí použít letadla. Pokud to zvládne, čeká ji pohádková odměna a stálé zaměstnání. Romy brzy zjistí, že má nečekaného soupeře - Dominic, domnělý synovec domácího, usiluje o totéž a má k tomu stejně dobrý důvod. Povede se Romy vyhrát? A co když zjistí, že člověk, který by měl být nepřítelem, ji nemístně přitahuje? Nakladatelská anotace. Kráceno.